Thai Yoga massage

De traditionele Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. Thai Yoga massage bestaat uit een combinatie van Chinese acupressuur en Indiase Yoga strekkingen en is een unieke massagevorm. Het wordt ook wel Thai healing genoemd, vanwege de geneeskrachtige en therapeutische werking.

De Thai Yoga massage wordt gegeven vanuit een holistisch perspectief. Lichaam en geest staan volgens deze zienswijze direct met elkaar in verbinding en oefenen invloed op elkaar uit. De massage geeft men therapeutisch, maar vooral ook preventief.

Thai Yoga massage bestaat uit strekkingen van spieren, banden, bindweefsel, zenuwbanen en energiebanen in combinatie met ademhalings- en mindfulness technieken. Thai Yoga maakt je sterk en soepel, heft energieblokkades op, ontspant lichaam en geest, voert spierspanning af en verbetert je lichaamsbewustzijn.

Door de masseur wordt acupressuur op de energiebanen toegepast om de energiedoorstroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam een flinke boost geven. De masseur maakt gebruikt van kennis over de elementenleer om het lichaam positief te beïnvloeden. Tevens wordt ademhalingsoefeningen en mindfulness technieken ingezet om je aandacht te verplaatsen van denken naar voelen en leer je te luisteren naar de signalen van het lichaam en dat waar het om vraagt.

Voordelen Thai Yoga massage:

  • Maakt je spieren en gewrichten sterk en soepel
  • Verbetert de energiedoorstroming
  • Voorkomt / vermindert rug, nek en schouderklachten
  • Vermindert chronische klachten zoals hoofdpijn / migraine
  • Verbetert de afweersysteem/ weerstand
  • Verbetert je lichaamshouding
  • Verbetert de werking van je organen
  • Versterkt de connectie met de hara (het gebied om je navel is het centrum van je lichaam). Je komt meer in je eigen kracht te staan en verbind je met je intuïtie.

De elementen?

Vuur element

Kracht!

De bron van kracht in het menselijke lichaam is het hart. De energie van het Vuurelement stroomt door het hart en door de dunne darm. Denken met je hart en het feit dat je hart soms in vuur en vlam kan staan, is dus wel begrijpelijk. Zorg er alleen wel voor dat dit orgaan, deze spier, mooi in balans is, aangezien dit het centrum van je lichaam is. Het hart als meridiaan bepaalt ook hoe jij je uit naar de buitenwereld. Enthousiasme, laten zien wat je bereikt hebt en ervan genieten, plezier maken, liefde voor jezelf en anderen, zorgt voor balans in het vuurelement. Een disbalans zorgt er dus voor dat je sociale vermogen minder krachtig is en je dus ook meer tot jezelf gekeerd bent. Dat is soms niet erg, maar het kan op de lange duur erg zwaar zijn. Zowel voor je lichaam als je geest.

 

Hoe werkt de energie?

Zoals gezegd stroomt de energie van het vuurelement niet alleen door het hart, maar ook door de dunne darm. Dit orgaan heeft als functie dat het functionele en niet functionele stoffen uit voeding scheidt. De slechte stoffen geeft de dunne darm vervolgens door aan de dikke darm en de goede voedingsstoffen gaan het lichaam in. Ook hier is de balans belangrijk, aangezien een verstoorde dunne darm anders omgaat met de spijsvertering en je lichaam hierdoor anders werkt. Dit kan zorgen voor onrust en ongemakken met als resultaat dat je ook onzekerder wordt.

 

Je hart in vuur en vlam

De energie van de het vuurelement moet dus vrij kunnen stromen! Hierdoor creëer je voor jezelf een frisse energie die zowel tijdens het werk, als privé een zee van rust geven. Neem contact met mij om te kijken welke behandeling het beste bij jou past. Na een intake kijken we met elkaar naar het beste traject en tijdens deze weg blijven we kijken naar de huidige situatie. Wat verbetert er? Wat kan er juist nog beter? Zo zorgen we ervoor dat je hart uiteindelijk weer volledig in vuur en vlam staat!

Aarde element

Zeg eens nee

Steviger in je schoenen staan en met beide benen op de grond staan zijn bekende uitspraken die te maken hebben met hoe zelfverzekerd je als persoon in het leven staat. Het Aarde-element heeft hier veel invloed op. Stroomt deze energie goed, dan ben je zekerder van jezelf en sta je ook beter op je strepen. Het kan zijn dat je alles voor iedereen over hebt, maar nee zeggen is helemaal niet erg. Je creëert een extra stuk rust door verzoeken af te wijzen.

 

De maag en milt

De organen waar de energie door geleid wordt, zijn de maag en de milt. Hierbij zorgt de maag in het menselijk lichaam 60 procent voor de opname en verwerking van voedsel. De milt kun je zien als een soort filter in het afweersysteem. Een gebrek aan weerstand kan leiden tot bepaalde ziektes. In de Oosterse geneeskunde let men veel op de werking van de organen en als er iets niet naar behoren werkt, dan heeft die invloed op de rest. Er is een harmonie in de manier van hoe je lichaam functioneert. Luister dus ook goed naar je lichaam en pijnsignalen.

 

Denk om je lichaam

Wanneer je disbalans ervaart, zie je dit terug in problemen zoals overbezorgd zijn, gebrek aan weerstand, sneller verslavingen opbouwen, maar ook fysieke problemen zoals cellulitis of zelf diabetes. Serieuze zaken die je beter kunt voorkomen. Het oplossen van deze problemen kan al beginnen met minder geraffineerde suiker eten en zorgen dat je lekker beweegt. Hierdoor gaat je bloed stromen en dat is goed voor zowel je spieren als je hersenen.

 

De juiste behandeling

Ook met Thai Yoga strekkingen kan ik jouw klachten behandelen. Mocht je de bovenstaande dingen herkennen, neem dan contact op. Dankzij een goede intake kijk ik precies naar jouw klachten. Wie weet ligt het niet alleen maar binnen het Aarde-element, maar kan het te maken hebben met andere organen die niet optimaal functioneren.

Metaal element

Ademruimte

Haal een keer diep adem! Je longen zorgen voor rust en kalmte. Dit is ook waarom een gecontroleerde ademhaling essentieel is voor de rust in je hoofd. Let er maar eens op wanneer je een discussie of aanvaring hebt. Het kan zo zijn dat je ademhaling vanuit de borst komt, in plaats vanuit de buik. Wanneer je weer vanuit je buik gaat ademen, zul je zien dat je sneller rustig wordt en hierdoor minder vanuit emotie handelt. Feitelijk creëer extra ruimte voor jezelf om binnen te handelen.

 

Verbaal communiceren

Daarnaast is praten een van de belangrijkste manieren voor een mens om zich te uiten naar de buitenwereld. Je longen sturen de lucht voort die je nodig hebt om te praten, te zingen en op adem te komen.

 

Verwerking

Je longen staan in verbinding met de dikke darm en dat is de andere meridiaan die de energie van het metaal element aanstuurt. De dikke darm zorgt in het lichaam voor de verwerking van voedsel in de spijsvertering. Ook bepaalt dit orgaan in hoeverre je kunt loslaten. De disbalans die je kunt ervaren merk je als moeite hebt met afscheid nemen, niet kunnen huilen en verdriet niet kunnen verwerken, maar ook lichamelijke klachten zoals eczeem, hyperventilatie, longproblemen en darmklachten.

 

 

Loslaten

Zoals gezegd hoort loslaten bij het element metaal. Wellicht heb je hier moeite mee en weet je niet wat je daarmee moet. Begin eens met het opruimen van je omgeving. Hierin zit meteen een stukje loslaten van wat je niet gebruikt. Ook zorg je voor een rustigere omgeving en dat geeft je meer ademruimte.

  

Bij de behandeling van het Metaalelement zorg ik ervoor dat de longen en dikke darm weer in vorm komen en jij dus van je klacht afkomt. Na de behandelingen laat je beter los en kun je weer verder groeien als mens. Wil je meer weten over de behandelingen en hoe die in z’n werk gaan? Kijk dan vooral hier!

 

Water element

Flexibiliteit

Het element water zorgt voor flexibiliteit in je leven. Ben je moedig en durf je iets nieuws aan te gaan en het oude los te laten. Via de blaas en de nieren stroomt de energie van dit element door het lichaam. Een disbalans in deze meridianen kan zorgen voor angsten en jezelf minder flexibel opstellen. Hierdoor maak je minder makkelijk de keuzes die anders misschien wel had gemaakt. Eigenlijk krijg je dan te maken met een onrust en het feit dat je niet meer lekker in een flow zit.

 

Seksualiteit

Seksualiteit wordt ook in verband gebracht met energie voor nieuw leven. Hierdoor heeft seks niet alleen prettige functie, maar ook nog eens een hele waardevolle functie. Namelijk het zorgen voor krachtig nieuw leven. Heb je een lager libido of zijn er andere seksuele problemen? Dan kan dit betekenen dat er een disbalans is in het waterelement. Naast deze problemen, kun je het ook merken aan paranoia, besluiteloosheid of fysieke klachten zoals urineweg problemen en pijn in de onderrug.

 

Denk om jezelf

Tijdens de waan van de dag is het makkelijk om jezelf uit het oog te verliezen. Voor een korte periode is dat niet erg, maar als je dit langer doet zorg je voor meer onrust. Voel je deze onrust? Doe wat rustiger aan. Neem tijd voor jezelf. Waarschijnlijk heeft je lichaam het nodig. Je hoeft hiervoor nog niet te beginnen met yoga, ademhalingsoefeningen of andere uitdagingen. Alleen het stapje terug kan al uitkomst bieden.

 

Thai Yoga strekkingen

Wanneer je wel vindt dat het tijd is om meer actie te ondernemen, is de behandeling van het waterelement een uiterst ontspannen manier om je klachten te verlichten. We kijken samen door middel van een intake naar jouw klachten en hoe we deze kunnen tackelen. Het kan zomaar zijn dat het niet in één element verscholen zit. Het uiteindelijke doel is het terugvinden van jouw verloren energie!

 

Hout element

‘Just go with the flow’. Deze term hoor je vaak wanneer men het heeft over het accepteren van alles wat er om je heen gebeurt in dit drukke bestaan. Het Houtelement zorgt voor deze ‘flow’. Dit element wordt vanuit de Oosterse geneeskunde gezien als de snelweg van de energie en de uiting daarvan bij jou als mens. Het zijn de lever- en galmeridianen die deze energie door laten stromen. Wanneer de meridianen niet goed werken of geblokkeerd zijn, kan het zijn dat je motivatie ver te zoeken is en het niet altijd zo lekker loopt als je zou willen. Je kunt minder goed je grenzen aangeven en dit zorgt ervoor dat je constant moe bent, geirriteerd of chronische gestresst. Zowel in het werkleven als privé. Hoe langer dat aanhoudt, hoe minder je motivatie krijgt uit je dagelijkse leven. Mentaal heb je het gevoel dat je vastloopt en fysiek merk je dat je minder soepel beweegt dankzij de verkrampingen in je nek en schouders, heb je hoofdpijn, stijve spieren, pezen, gewrichtsbanden en oogklachten.

Een frisse boost

Overigens zorgt de Thai Yoga behandeling je niet alleen voor een mentale boost, maar ook voor lichamelijke verbetering. De lever reinigt in het lichaam het bloed en de galblaas heeft als functie vetten te verteren. Met in beweging komen en je eetpatroon aanpassen, kun je de behandeling van het Houtelement nog meer helpen. Als je let op je voeding, hoeven je lever en galblaas minder hard te werken. Denk bijvoorbeeld aan minder vet eten en het drinken van veel water. Wanneer deze organen niet goed werken, werkt je lichaam ook niet lekker. Uiterst onprettig wanneer je jezelf letterlijk in de weg zit. Kortom; zijn je lever en galblaas soepel, dan ben jij dat ook.

Steviger in je schoenen

Het is hoog tijd om dat aan te pakken! Door middel van de juiste opbouw van Thai Yoga behandelingen, kan ik het Houtelement stimuleren waardoor de energie weer gaat stromen. Je zult merken dat je makkelijker loslaat en dat je steviger in je schoenen staat. Hierdoor neemt de wrijving af en loop je dus met minder weerstand door het leven! Samen met jou kijk ik naar een gerichte en vooral ontspannen manier om jouw energie weer optimaal te laten stromen. Thai Yoga zorgt voor een merkbare verlichting in het dagelijkse leven.