Triggerpoint Reset Methode & Emmett Techniek

Mind/Body Triggerpoint Reset Methode in combinatie met Emmett techniek.

HEB JIJ CHRONISCHE NEK, SCHOUDER EN/OF RUGKLACHTEN? IK KAN JE HELPEN!

Wat is Reset Methode?

In februari 2018 heb ik bij Tim van Orsouw. neuromusculair therapeut en pijnspecialist, de Mentor Class Triggerpoint Reset Methode gevolgd. Triggerpoints en pijn ontstaan namelijk niet zomaar en alleen het behandelen van spieren bieden zelden een blijvende oplossing! Er wordt vanuit een holistisch standpunt gewerkt waarbij zowel de Mind als de Body centraal staat. Op deze manier wordt de ware oorzaak van chronische pijn aangepakt. De methode is uniek in Nederland en zeer effectief bij chronische pijnklachten. 

 

De methode is pijnloos en de triggerpoints (myofasciale pijn) worden gereset. Het voorvoegsel myo in myofasciaal heeft betrekking op spierweefsel. De fascia is het dunne doorschijnende membraan dat de spieren omhult en van elkaar scheidt. Als er in een spier triggerpoints aanwezig zijn, trekt de fascia, die de spier bedekt, strak, hierdoor wordt hij onbuigzaam. Omdat bloedcirculatie in de directe omgeving stopt, zuurstofgebrek en opeenhoping van afvalstoffen optreedt, raakt het triggerpoint geïrriteerd.  Het triggerpoint reageert op de ontstane noodsituatie door pijnsignalen af te geven tot de hersenen de spier rust geven. Het gevolg hiervan is dat de spier niet meer gebruikt wordt, omdat deze samentrekt en te strak is geworden. Bij de Reset methode wordt van zachte technieken gebruik gemaakt waardoor er dus géén naalden (dry needling) of stevige triggerpointmassage meer nodig is. De spierknopen kunnen direct ontspannen waardoor pijnvrij bewegen weer mogelijk wordt. 

 

Wat is Emmett Techniek?

Emmett Techniek, is een door de Australier Ross Emmett ontwikkelde zachte manuele spierontspanningstechniek. Deze techniek is goed te combineren met de Reset Methode want beide technieken zijn erop gericht om pijn en ongemak te verminderen, beweging te verbeteren of gespannenheid en beperkte mobiliteit op te heffen. Daardoor komen interne orgaansystemen en spiersystemen van het lichaam weer in balans en zal de levenskwaliteit verbeteren. Zachte aanraking is genoeg om een activatie tot stand te brengen.

Terwijl de lichte druk op de huid wordt doorgegeven aan de fascia en even wordt vastgehouden, kunnen blokkades worden opgeheven en kan het lichaam in korte tijd het evenwicht hervinden. Het zenuwstelsel geeft de fasciastimulatie door aan het brein. Hier vindt verdere verwerking plaats, net als doorgeven aan andere lichaamsdelen.

Het resultaat is vaak een direct voelbare positieve verandering in het lichaam.

 • Ontspanning bij stress – en spanningstoestanden
 • Oplossen van rug-, gewrichts-, hoofdpijn, migraine
 • Ondersteuning bij problemen met zien of horen
 • Ontspanning van pijnlijke overbelaste spieren of spiergroepen
 • Regulatie bij PMS
 • Ondersteuning bij blaasfunctieproblemen en erectiestoornissen
 • Optimaliseren van ademhaling
 • Verbetering van mobiliteit bij ouderen
 • Verbeteren van lichamelijke en geestelijke vitaliteit
 • Verbeteren van lichaamsbalans
 • Regulering van orgaansystemen: lymfdrainage, spijsvertering etc.

Hoe verloopt de behandeling?

Om dit goed aan te pakken, duurt een afspraak maximaal 2 uur. Het grote voordeel hiervan is dat er veel triggerpoints gereset kunnen worden. Hierdoor hoeft je niet zo vaak terug te komen. Je lichaam kan zo op een snelle en effectieve manier in ontspanning komen. Na de behandeling ga je ontspannen en met veel minder pijn de deur uit.

Sta jij open en ben jij gemotiveerd en gecommitteerd om ook zelf aan je klachten te werken, dan is dit misschien wat voor jou:

1. Je hebt al langere tijd last van je schouder/nek/rug of je klachten komen steeds terug

2. Je wilt graag van je schouder/nek/rugklachten af

 1. Je bent bereid hier tijd in te steken om inzichten in de pijnklachten te krijgen.
 2. Je ben bereid voedingsadviezen en ontspanningstechnieken te volgen.

Is het Reset en Emmett Traject wat voor jou of ken jij iemand die bij deze behandeling baat zou kunnen hebben?

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen? 

1.perfectionistisch

2. zorgzaam

3. hooggevoelig

4. ondernemend

 

Sta jij open voor het aanpakken van de oorzaak, in plaats van het behandelen van de symptomen?

Wil je hier aan mee doen? Stuur dan een bericht naar info@shiatsu-venter.nl met je telefoonnummer of bel me op 06 52 17 66 56 of geef een reactie op dit bericht.

Heb jij zelf geen klachten, maar weet je wel iemand? Stuur deze informatie door naar de desbetreffende persoon.